Alla har behov av sommardäck

Alla som äger en bil vet att det behöver bytas däck 2 gånger om året. Till våren och sommaren ska man ha sommardäck och till vintern ska det sitta på sommardäck. Just när det kommer till sommardäck, så ska dessa sitta på senast 16 april enligt sommardäck regler. Såvida det inte råder vinterväglag, men det är polisen som avgör vad som är vinterväglag och inte. På Nordendäck kan du köpa lagliga sommardäck som håller måttet, har hög kvalitet och rätt mönsterdjup. Är dina däck under 1,6 mm, så är de nämligen inte lagliga.

Vilken däcktillverkare ska man välja

Nordendäck säljer däck från kända däcktillverkare så som:

  • Nokian
  • Michelin
  • Continental
  • Goodyear

Dessutom har de även andra sorters däck, så om du söker däck i mellanklassen så har de bland annat Kumho och Sava, samt billigare däck från märken som Nankang och LingLong. Vilka däck just du ska ha till din bil, är upp till dig, men ju ”dyrare” däck, desto längre håller de, så länge du har en vanlig körstil. Nordendäck har inte bara sommardäck även vinterdäck, dubbdäck, fälgar och kompletta hjul som du kan beställa online. Om du beställer från nätet så kan du välja att få dem levererade till någon av deras samarbetspartners, som även kan hjälpa till att sätta på däcken åt dig!

Lagar och regler

Mycket i Sverige styrs av lagar och regler, så även när man ska byta däck. Är du osäker på vilkka datum som gäller, fråga din däckhandlare.

17 Apr 2015